Reiskoorts

Sierra Leone, Sri Lanka, Colombia, Suriname, Indonesië... Bijna drie maanden lang reisde ik voor Eindelijk Thuis de wereld over, samen met geadopteerden en een adoptie-ouder. Spannend, want het was mijn eerste grote human interest-programma.
Als presentator kreeg ik heel wat keren een brok in de keel. Als er voor het allereerst een écht gesprek ontstond tussen geadopteerde en ouder, bijvoorbeeld.


Het reizigersbloed in mij begon weer blij te stromen met deze kans om bijzondere reizen te maken. Maar behalve ‘wereldreiziger’ ben ik ook een jonge vader van drie kleine kinderen. Ik kom na een reis nooit thuis zonder een ca- deautje. En mijn dochtertje vond het geweldig dat ik haar knuffel, die ik meekreeg op reis, op allerlei mooie plekken fotografeerde en filmde. Maar natuurlijk hebben ze papa het liefste gewoon dichtbij.
Vandaag is zo’n dag. Ik zit thuis met mijn kleintjes, twee van de drie zijn geveld door buikgriep. Het is bepaald geen straf om afspraken af te zeggen voor dit bankhangdagje. Ik mag mezelf stiekem een avontuurlijk persoon vinden, burgerlijk gekneuter past ook erg bij me. Even met de kids naar de kinderboerderij, een simpel boodschapje doen of met het hele gezin op pad. Dat is echt genieten.


Het mooiste van een reis is thuiskomen. Het moment dat mijn vriendin en drie blije kindertjes de deur opendoen. Kinderen die minstens een uur lang niet van je schoot te branden zijn, en je van alles vragen en te vertellen hebben. Dat is echt míjn ultieme Eindelijk Thuis-gevoel.’